Featured

Da var det i boks!

Da har vi begynt og få basisutvalget vårt mer og mer over på boks. Det er flere fordeler med å gå fra flaske til boks. Både for oss som bryggeri, men også for deg som er kunde.

Det har vært slik at man kanskje forbinder øl på boks med billige, kommersielle ølsorter, ikke håndverksbrygg. Men nå er altså flere og flere mikrobryggerier på vei over på boks.
Dette fordi det er best for både bryggeriene miljøet og kunden.

Fordeler med boks er
– Holdbarheten, øl er ferskvare og kvaliteten går nedover når ølet utsettes for oksygen og sollys. Med boks slipper man de problemstillingene.
– Miljøvennlig er det også, i motsetning til flaske har bokser pant, er mye lettere vekt og er enkle og stable slik at en får to bokser i høyden på en flaske. Derav dobbelt så mange boks pr pall som flasker.

Vi har i dag et samarbeid med Heidrun tapperi for leie av boks linje. Denne linjen får vi 1 gang i måneden og tapper da opp det vi skal før vi sender den videre. Dette gjør at vi kommer fortsatt til å flaske noen sorter øl, da det fortsatt er en tradisjon for mange at juleøl skal være flaske, og det samme med julebrus. Det er også en god del restauranter som fortsatt ønsker flasker i sitt utvalg.

Utsolgt

Under åpningen av vårt nye bryggeriutsalg lanserte vi juleølet vårt Nordpol. Vi lanserte for første gang ølet vårt på 0,33 flasker og alt Juleølet ble tappet på det med nye etiketter fra SKARR

Nordpol ble revet bort fra hyllene våre på kun 19min under nyåpning av bryggeriutsalget vårt.Pga begrenset volum på kun 200 liter ble det kø utenfor butikkken før åpning.Vi klarte heldigvis og ha nok øl til alle som stod og ventet.

Nordpol er brygget med norsk humle fra Fletre humlehage på Voss.Det er kun brygget 200 liter batch med dette grunnet mangel på denne humlen. Ølet ble satt i August, og har fått stått lagret frem til desember.
http://www.fletre-humlehage.com/

Nytt Bryggeri

Vi har vokst ut av det gamle bryggeriet, og har nå flyttet til nytt bygg.Det nye bygget er snart klart og vi holder for tiden på med full installering av nytt bryggeri og tappeanlegg.

Her har vi også fått bygd oss ny og litt større butikk, som vi gleder oss til å åpne!

Vi nærmer oss også nå testing av det nye bryggeriet. Kun små detaljer gjenstår før vi får testet ut anlegget,og tatt et testbrygg på det. Håper også at tappeanlegget er igangkjørt før Jul slik at vi får ølet vårt på 0,33l flasker.

Nå gleder vi oss!