Da var det i boks!

Da har vi begynt og få basisutvalget vårt mer og mer over på boks. Det er flere fordeler med å gå fra flaske til boks. Både for oss som bryggeri, men også for deg som er kunde.

Det har vært slik at man kanskje forbinder øl på boks med billige, kommersielle ølsorter, ikke håndverksbrygg. Men nå er altså flere og flere mikrobryggerier på vei over på boks.
Dette fordi det er best for både bryggeriene miljøet og kunden.

Fordeler med boks er
– Holdbarheten, øl er ferskvare og kvaliteten går nedover når ølet utsettes for oksygen og sollys. Med boks slipper man de problemstillingene.
– Miljøvennlig er det også, i motsetning til flaske har bokser pant, er mye lettere vekt og er enkle og stable slik at en får to bokser i høyden på en flaske. Derav dobbelt så mange boks pr pall som flasker.

Vi har i dag et samarbeid med Heidrun tapperi for leie av boks linje. Denne linjen får vi 1 gang i måneden og tapper da opp det vi skal før vi sender den videre. Dette gjør at vi kommer fortsatt til å flaske noen sorter øl, da det fortsatt er en tradisjon for mange at juleøl skal være flaske, og det samme med julebrus. Det er også en god del restauranter som fortsatt ønsker flasker i sitt utvalg.

Leave a Reply Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.